Google: Hogyan készítsünk sikeres reklámszöveget?

google ads szövegezés

Sikeres szöveges hirdetések megfogalmazása

A potenciális ügyfelek hatékony eléréséhez a szöveges hirdetések jellegzetesek, relevánsak, vonzóak és ösztönzőek kell, hogy legyenek. Ebből a cikkből megismerheti a sikeres szöveges hirdetések létrehozásának legjobb gyakorlatait és a kerülendő hibákat.

pen

Emelje ki, mitől egyedi az Ön által kínált termék
Ingyenes szállítás? Nagy választék? Ne rejtegesse! Mutassa be azokat a termékeket, szolgáltatásokat vagy ajánlatokat, amelyek versenyképessé teszik Önt.

file searching

A hirdetésbe foglaljon bele árakat, promóciókat és exkluzív lehetőségeket
Az emberek gyakran használják a Google keresőt valamilyen döntés meghozatalához. Mutassa meg, hogy miért érdemes az Ön kínálata mellett dönteniük. Ha korlátozott ideig érvényes kedvezményt kínál, vagy exkluzív termék érkezett készletébe, mondja el a vásárlóknak.

active support

Ösztönözze ügyfeleit arra, hogy cselekedjenek
Termékeket árul? Mondja meg az ügyfeleknek, mit vásárolhatnak! Valamilyen szolgáltatást kínál? Mondja el az embereknek, hogyan léphetnek kapcsolatba Önnel. A cselekvésre ösztönzés (pl. vásároljonhívjon még marendeljenböngésszeniratkozzon fel vagy kérjen árajánlatot) egyértelművé teszi, hogy mik a következő lépések.

Illesszen be kulcsszavai közül legalább egyet
A hirdetése szövegében szereplő kulcsszavak megmutatják, hogy mennyire releváns a hirdetése az emberek által keresett termék vagy szolgáltatás szempontjából. Ha például a digitális fényképezőgépek kifejezést használja kulcsszóként, a hirdetés címsora lehet a „Vásároljon digitális fényképezőgépeket” felhívás. További információ a legjobb kulcsszólista összeállításáról.

account

Igazítsa a hirdetését a céloldalhoz
Tekintse meg azt az oldalt, amelyre a hirdetése linket tartalmaz (a céloldalt), és győződjön meg arról, hogy a hirdetés által kínált promóciók és termékek megtalálhatók rajta. Az emberek távozhatnak az oldalról, ha nem azt találják rajta, amire számítottak.

accept_terms

Legyen vonzó a mobilfelhasználók számára is
Azok a személyek, akik mobileszközről tekintik meg a hirdetést, valószínűbb, hogy szeretnék tudni, hogy Ön hol van, vagy milyen számon érik el Önt. Jelenítse meg helyét és telefonszámát a helybővítmények és hívásbővítmények segítségével. Valamint érdemes lehet megfontolni a kifejezetten mobileszközöket használó személyeknek szóló hirdetések használatát, beleértve a webhely mobilverziójának a használatát céloldalként, valamint olyan speciális ajánlatok biztosítását, amelyek kifejezetten a mobileszközt használó közönséget célozzák. Ne feledje, hogy a szöveges hirdetések eltérően jelenhetnek meg mobileszközön.Tekintse meg, milyen pontszámot ér el a mobilbarát kialakítás és a sebesség szempontjából a webhelye, és ismerje meg, hogyan fejlesztheti tovább. Tesztelje a webhelyét.

business plan

Kísérletezzen
Hozzon létre három-négy hirdetést egyazon hirdetéscsoporton belül, és mindegyik közvetítsen más-más üzenetet, hogy kiderüljön, melyik válik be a leginkább. A Google Ads automatikusan váltogatja a hirdetéseket, a legjobban teljesítő hirdetéseket jelenítve meg a leggyakrabban. További információ a hirdetésrotációról.

Ellenőrizze, hogy hirdetései ne tartalmazzák a leggyakoribb szöveghibákat
Annak érdekében, hogy minden Google-hirdetés kiváló minőségű legyen, fontos, hogy azok mindegyike eleget tegyen a legmagasabb szakmai és szerkesztési normáknak. Tehát többek között nem tartalmazhatnak fölösleges szóközöket, kÜlÖnÖs NAGYBETŰZÉST vagy értelmetlen URL-eket.Az alábbi információk csak a normál szöveges hirdetésekre vonatkoznak. Ha alaposabban meg szeretne ismerkedni a kiterjesztett szöveges hirdetésekkel, és tippeket szeretne megírásukra vonatkozóan, keresse fel útmutatónkat.