Az NBC hírmondó leleplezi az új dizájnt!

Dobpergés! Megérkezett az NBC hírtársulat új, modern, trendi dizájnja. Az NBC elment (méginkább) digitális irányba, és ez azért, mert a digitális társadalom úgy döntött, hogy ez mind a környezetnek, mind az okostelefonoknak jót fog tenni. Igen, és még olcsóbb is! 
Persze csak csupa jót tudunk mondani az új kivitelről, és ahogy az ipar változik, az NBC is folyamatosan változik vele, a megjelenéssel előtérben. 

Ahogy 2017-ben értesülhettünk róla, az NBC belekezdett egy olyan újratervezésbe, ami részét képezi a digitális hírmondásuknak, ami főleg az online videók megjelenítésére összpontosít. Azóta dolgoztak rajta, és most másfél év után itt is van. De nem csak az NBC-nek, hanem a társoldalainak is. Eredetileg két aloldalon indították el az új megjelenést, hogy teszteljék a fő weboldaluk új dizájnját. 

Látszólag eléggé elfoglaltak lehettek, hiszen a nagy hármasukat egyszerre adták ki: nbcnews.com, msnbc.com, és today.com. Mind a három weboldal stílusos, megnyerő, és igazi tech-blog érzetet keltő külsővel tért vissza. 

Egy kis összehasonlítás az előtte-utána verziókról

weboldal készítés nbc hírek
NBC news előtte (kattintson a nagyobb képért)
NBC news utána (kattintson a nagyobb képért)
weboldal készítés today
Today előtte
Today utána

Mi változott mióta előszőr kezdték alkalmazni ezt a kinézetet? A fókusz még mindig a képi megjelenítés és a videók használata. Úgy tűnik, hogy több információt próbálnak kevesebb helyen feltűntetni az előző verziókkal ellentétben, de ezek jellemzőek nagyobb és “tágasabb” oldalakon, tehát így van értelme. 

Az asszimetria amivel kísérleteztek teljes erővel be lett vetve, hagytak néhány helyet a hírdetéseknek, és néhány helyet a szemnek, hogy pihenhessen a sok információ olvasása közben, így az agyunk biztosan nem fog kiégni az olvasástól. 

Az NBC News leginkább olyan lett mint egy tech-blog vagy üzleti blog kinézetre, pl. egy kis Bloomberg beütéssel, de elég csinos megoldásokat láthatunk, és a megjelenés követhető, olvasható, tehát ez is átment a teszten. A Today úgy néz ki, mint egy életstílus magazin, amire számíthatunk is révén, hogy ilyen témákkal foglalkozik. Ami különbséget észrevehetünk, azt talán leginkább a betűtípusok okozzák: sokkal inkább erős benyomást keltenek, impresszívebbek, mint az előző dizájn. 

Az új dizánjban helyet kaptak ragadós hirdetések is, illetve állítólag úgy fog változni a megjelenés, hogy a rendszerük figyelembe veszi az újonnan megjelenő cikkek intezitását, ahelyett, hogy nagy számban mutogatna új cikkeket az olvasó számára. Erre is kíváncsiak vagyunk. 

Amennyiben tetszett a cikk, nyugodtan osszuk meg ismerőseinkkel!